Medische Basiskennis studeren

Al ruim 20 jaar verzorgt de HVNA de opleiding Medische Basiskennis. Kies je voor onze opleiding, dan kies je voor een opleiding met kwaliteit. Die kwaliteit zie je aan maar liefst 22 contactdagen, aan betrokken docenten met veel praktijkervaring én aan een officiële accreditatie van CPION. Onze opleiding voldoet namelijk aan alle PLATO-eisen en is daarmee een uitstekende basis voor een beroep in de (para)medische zorg. Meer dan 500 studenten hebben onze opleiding al voltooid; lees hun enthousiaste reacties.

Inhoud van de opleiding

De twee hoofdvakken zijn anatomie/fysiologie en pathologie en sluiten naadloos op elkaar aan. Ook de onderdelen fysische diagnostiek, psychopathologie, medische ethiek, farmacologie e.d. komen aan bod. De einddoelen zijn vastgesteld door het PLATO-platform in opdracht van de zorgverzekeraars.

Tijdens de opleiding is geen collegedag hetzelfde. De dagen worden zeer gevarieerd gevuld met hoorcolleges, presentaties, praktische oefeningen en filmpjes. Uiteraard is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Duur van de opleiding

De opleiding duurt 22 contactdagen. Daarnaast is het mogelijk om deel te nemen aan twee facultatieve dagen: de scheikundedag en een dag lichamelijk onderzoek.

Facultatieve dagen

Er zijn 2 facultatieve contactdagen:

  • De scheikundedag
    Deze wordt gehouden op vrijdag 20 augustus 2019. Deze dag is bedoeld voor diegenen die te weinig basiskennis van de scheikunde hebben, of waarbij het te lang geleden is dat ze dit vak gevolgd hebben. De basisbegrippen van de scheikunde heb je met name nodig bij het vak anatomie/fysiologie. De kosten van de scheikundedag bedragen € 60,00.
  • Een dag lichamelijk onderzoek
    Deze wordt gehouden op 28 juni 2019. Tijdens deze dag leer je eenvoudig lichamelijk onderzoek te doen. De kosten hiervoor bedragen € 60,00.

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor (aankomend) therapeuten en paramedici die op hbo-niveau medisch geschoold willen worden. Je kunt er ook voor kiezen om deze opleiding te doen voordat je begint met de vijfjarige opleiding voor klassiek homeopaat of natuurgeneeskundig therapeut aan de HVNA. Zie hiervoor de website van de vierjarige beroepsopleiding van de HVNA. Met je diploma Medische Basiskennis krijg je dan vrijstelling voor de vakken Anatomie/Fysiologie en Pathologie tijdens de beroepsopleiding.

Toelatingseisen

Je wordt tot de opleiding toegelaten als je havo of mbo-4 hebt afgerond.

Studiebelasting

Je moet rekening houden met een behoorlijk aantal uren zelfstudie.
Deze opleiding levert 40 EC’s op. (Let op: voor de betere beroepsverenigingen heb je echt 40 EC’s nodig.)

Lesrooster

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met de HVNA. Vul onderstaand formulier in of stuur een e-mail naar info@hvna-opleidingen.nl. Het secretariaat is ook bereikbaar op telefoonnummer 026-36231182

Contactformulier

Velden met een sterretje * zijn verplicht om in te vullen.
Naam *
E-mailadres *
Telefoonnummer (indien je gebeld wilt worden)
Bericht *